Vår berättelse om SHV Lukas

Den sista dagen i juli månad för snart ett år sedan kom tre nya hästar in i våra liv. Det hade för första gången sedan urminnes tider varit tomt på hästar i byn. Både jag och min syster hade vuxit upp med hästar och pratade ofta om att vi saknade både ridningen och umgänget med hästarna. När vår brorsdotters intresse växte och frågan ställdes om och om igen om vi inte skulle skaffa en häst, började vår egen lust att vakna till liv igen. Men skulle vi våga? Och endast en häst kan man ju inte ha, det måste finnas sällskap.

Det var Ida som kollade på hästar till salu, fodervärdshästar och skickade olika förslag till oss. En dag hade hon hittat en varmblodsvalack som ägdes av föreningen SHV. Vi fick se en bild av honom och vi föll allihop för hans utstrålning. Han hette Lucky och föreningen letade efter ett hem till honom. Vi berättade att vi inte hade något sällskap att erbjuda men det kunde SHV lösa. Där Lucky hade stått sista året fanns två små shettisar som hade blivit hans bästa kompisar och lilla flock. Kunde vi tänka oss att ta emot två hästar till? Det kunde vi! Så började vår historia med vännerna Lucky, Alfred och Lukas.

Lilla Lukas var den coolaste av de tre hästarna som kom till oss. Han bara gled in och charmade alla. Han var ganska trygg från första dagen men har ändå utvecklats väldigt mycket sen han kom. Han har lärt sig massor av trix! Han är snabblärd och en riktig cirkushäst! Jag började med att lära honom pussas och vinka. Jag märkte redan då hur lättlärd han var. Han lärde sig både att pussas och vinka på 2 dagar.

 

 

 

 

 

Med tiden lärde jag honom mer och mer ex. stegra, buga, gå upp på en stubbe och att följa efter mig (utan grimskaft). Det gick jättebra och idag kan han väldigt mycket. Han brukar tycka att det är så kul när jag släpper honom och han får springa efter mig och leka lite eller hoppa över hinder. Han är den busigaste av dem alla tre.

 

 

 

Kommer han lös i stallet eller någon annanstans kan vad som helst hända, han har full koll på vart godsaker förvaras och har lyckats välta både godisburkar och öppna soptunnelock. Det gäller att man inte har dörren in till huset öppen för då kan man nog mycket väl hitta Mr. Lukas i vardagsrumssoffan eller i skafferiet.

Åsa, Per och Ida Johnsson