SHV Hunter

SHV Hunter

Varmblod 180 cm
f. 1989

SHV Hunter blev omhändertagen efter att ha vanvårdats. Han hade nästan dött av svält och veterinären var mycket skeptisk till om han skulle överleva, och framför allt om han skulle bli bättre i psyket. Sur och grinig. Slog och bet.

Han föddes i juni ’89. Planen var att han skulle tjäna människan som travhäst och springa in pengar för sitt uppehälle och mer därtill, men ödet grep in. Han blev för stor och ville bara galoppera. Så efter en start som resulterade i diskvalificering togs han bort ifrån banan och såldes.

Han hamnade ganska snart i hästhandlarsvängen där han förblev i runt fem år. Till sist köptes han av en tjej som tyckte synd om honom. Detta var ett år innan SHV fann honom. Hans dåvarande ägare ville ha honom som ridhäst men gav upp ganska så snart då han inte var att lita på… bet och sparkades och trängde upp i boxväggen och var farlig.

 

SHV Hunter vid omhändertagandet

SHV Hunter vid omhändertagandet

Ägaren lämnade ut honom på foder och det var där vi fann honom sju månader senare. En mager och apatisk häst som knappt brydde sig om att vi kom in i stallet efter en anmälan vi fått in. Här krävdes omedelbara åtgärder. Enligt uppgift hade han varit utan både mat och vatten till och från under en längre tid. SHV fick köpa ut hästen för en symbolisk summa, 1 krona. Han flyttades till ett akuthem och veterinären var ute dagen därpå och fasade över vad denna unga häst hade fått utstå under sin korta levnad. Hoppet steg när det visade sig att hans hjärta och lungor var u.a. Visst var han mager och eländig men med försiktig ökning av foder och med tillgång till rent vatten så skulle det nog ordna sig. Hans tarmsystem var ovan vid vätska så man fick tillsätta melass i hans vatten så att han skulle dricka ordentligt. Matolja hjälpte till att smörja hans tarmar. Och så sakteliga, efter avlusning, började man ana en stilig fuxfärgad herre! Visst hade han tendenser att bete sig illa men efter att tilliten till människan kom tillbaka så blev han riktigt trevlig.

Idag har SHV Hunter en underbar fodervärd som gör allt för att han skulle ha ett bra liv. SHV Hunter har fått flera kompisar, bl.a. SHV Leo. och en f.d. travstjärna som tyvärr nu har gått bort nästan 31 år gammal!

Nu har SHV Hunter också kommit upp i åren och har en del skavanker, men är i det stora hela en pigg och glad pensionär.

SHV Hunter hos sin fodervärd

SHV Hunter hos sin fodervärd