SHV Milou 1

SHV Milou 1

Efter att blivit övergiven, räddad av en tjej som blev rädd för honom, varit en vandringspokal från person till person som även dem blev rädda för honom, såld på auktion och övergiven igen hamnade denna fina stora häst hos SHV.

Milou upptäcktes på en gård, där han gått i flera år utan skydd för väder och vind tillsammans med några andra hästar. En tjej tyckte synd om honom och köpte honom. Han hade då inte hanterats på flera år. Mille var kraftigt överviktig, full med regnskållor, mugg och väldigt stora hovar.

Den då nya ägaren var rädd för honom och hade inte heller tid med honom. Det framkom då att Milou hade fått stryk av uppfödaren. Hästen gick inte att hämta i hagen, kunde inte lämnas ensam i stallet samt testade ledarskapet och slängde av ryttare.

Ägaren la ner ett jättejobb på honom, men blev gravid och sålde honom sommaren 2006. Han såldes då till en person där han bara stannade en månad eftersom även denna nya ägare blev rädd för honom. Han såldes vidare till en ny person, men stannade inte länge hos nästa ägare heller. Vad som hände efter det vet vi inte, han blev aldrig kvar på samma ställe någon längre tid.

I september 2007 var två personer från SHV på den ökända hästauktionen, Ekerödsrasten, i Skåne. Personer från SHV såg honom där, fyra vuxna karlar kämpade för att få in honom i visningsfållan. Han stod mest på bakbenen, 180 cm som han var.

I februari 2008 ringde polisen och frågade om SHV kunde ta en häst. Det visade sig att tjejen som köpte honom på auktionen hade djurförbud. Hon hade hittat ett stall åt honom men struntade i både hästen och att betala stallhyra. Han var övergiven och omhändertogs av myndigheterna. Polisen överlät honom sedan till SHV där han först placerades i akutstall.

Man kan till viss del förstå denna rädsla alla personer har haft för honom, han är ju enorm och det är mycket häst att hantera. Tydligen ska han även sprungit ner fodervärden som var höggravid, vid tillfället och av fallet knäckte hon revbenen på ena sidan.

Han kom tillslut till en mycket bra fodervärd där han fick många fina år innan han hösten 2018 fick somna in, 28 år gammal.