SHV Lollipop

SHV Lollipop

Korsningsponny, 143 cm
f. 2008

SHV Lollipop är ett energirikt sto som älskar att vara ute och träna, tävla, och självklart också att galoppera i skogen! Hon är en ponny med otrolig karisma som älskar sin lilla familj och charmar gärna sina tränare eller domare på banorna, men kan samtidigt vara stallets ”Drama Queen”. Till exempel kan det märkas när någon häst hon inte tycker är fin går för nära, eller när hon inte tycker skänkeln skulle användas just på det stället på banan. Hon blir dock ganska snabbt förlåten när hon skiner med sin talang inom både dressyr, hoppning och de fartfyllda turerna i skogen.

Vi blev fodervärd till SHV Lollipop, eller kossan som hon ofta kallas (hur ocharmigt det än låter), våren år 2014. Hon kom till oss som endast ett ivrigt 6-årigt fuxsto, till en nybliven tonårstjej. Det var ibland tufft där i början, men vi visste från stunden vi träffade henne att det var helt rätt häst. Glittrande inbjudande ögon travade hon fram till oss i hagen första gången vi såg henne. Endast 13 år gammal hoppade jag upp på denna fina, men något vilda ponny, och vi matchade som handen i handsken. Ber ryttaren om trav, då travar hon. Ber jag om galopp, då galopperar hon. Ber jag henne att stanna, då stannar hon. En helt okomplicerad häst, om man bara förstår hur man samarbetar med henne på rätt sätt och på hennes villkor. Man kan inte tvinga henne med sporrar eller hårda tag. Det är känsliga händer, ett bestämt men vänligt sinne och mycket charm. Då vinner man hennes otroliga lydnad, styrka, envishet och engagemang både i sadeln och från marken.

Det är även då som hon släpper in till sin mest personliga sida. Så som att hon varje dag, precis innan träning, måste flema när jag sätter på henne tränset. Det är hennes rutin och sätt att komma igång innan varje ridtur. Eller att hon endast kan kissa inne i boxen. Hon kan hålla sig i flera timmar om hon anar att hon kommer få komma in i boxen senare, bara för att slippa göra det utomhus i ”smutsen”. Eller att varje gång hon inte förstår vad som väntas av henne eller vad syftet är med träningen så måste hon klia sig på sitt vänstra ben. En häst som verkligen blir en del av familjen och som har en stark och otroligt rolig personlighet! Trots vad hennes bakgrund lagt till grund för att ha kommit till Svenska Hästars Värn är hon en ovärderlig kamrat som älskar människor, är positivt i den mesta hantering och en livsglad häst. Vilket hon nog har föreningen att tacka för!

/Molly & Lollipop