Hästar vi minns

Hästar vi minns

Här nedan kan ni läsa om ett par exempel på hästöden som har hamnat hos Svenska Hästars Värn. Längs ner finns en lista på många hästar som varit hos oss, men det är inte alla. En hel del dokumentation har försvunnit genom åren och saknar du någon häst eller har du information en häst så får du väldigt gärna skicka det till oss!

SHV Milou 1 1990-2018

Efter att blivit övergiven, räddad av en tjej som blev rädd för honom, varit en vandringspokal från person till person som även dem blev rädda för honom, såld på auktion och övergiven igen hamnade denna fina stora häst hos SHV.

Läs mer

SHV Elona 1993-2018

SHV Elona omhändertogs i Gävleborg och kom till föreningen 2013 tillsammans med fyra andra hästar. Ägaren hade totalt 10 hästar och alla var magra med bristande hovvård. Boxarna var mycket nedsmutsade och torra liggytor saknades. Det fanns även hundar, katter och fåglar på gården som var i väldigt dåligt skick. SHV Elona fick några underbara pensionärs år hos sin fodervärd, och fick till sist somna in pga ålder.

SHV Emil 2009-2018

SHV Emil kom till föreningen 2017 tillsammans med tre andra shettisar. Länsstyrelsen hade under många år 2009-2016, påtalat allvarliga brister i ägarens djurhållning. Hästarna var angripna av löss, hade kraftiga eksem, hovar i behov av verkning och hältor. Det fanns även hundar och katter på gården som var missskötta. SHV Emil även kallad Mini Musen. Kom till oss och tog alla med storm. Han var minst i storlek här på gården, men lämnade ett stort tomrum av saknad efter sig när han fick sina vingar. Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

SHV Tessie 1995-2018

SHV Tessie omhändertogs i Värmland när hon var tre år gammal. Ägaren hade haft henne utlånad på foder där hon blev vanvårdad. När hon omhändertogs var hon väldigt avmagrad. SHV Tessie kom till oss 2016, och var en så snäll liten ponny. Hon fann sig tillrätta snabbt, och fick en ny liten killkompis som hette Mattis. Hon var inte så pigg på att röra sig när hon kom, men efter ett tag så småsprang hon på våra promenader. Ibland fick hon också för sig att tokrusa runt i hagen, med Mattis efter sig. SHV Tessie fyller en stor saknad i våra hjärtan.

SHV Hilma 1995-2018

SHV Hilma omhändertogs av Länsstyrelsen 2003 tillsammans med två andra hästar. En fjärde häst, deras stallkamrat, dog och stanken från den döda hästen tvingade ägaren att ta ut de tre andra hästarna i hagen. Det var så de upptäcktes och det var i sista stund. SHV Hilma var då extremt utmärglad. Efter ett par år i akuthem kom hon till oss 2005.

Läs mer

SHV Ronya 1998-2018

SHV Ronya blev utköpt av en privatperson som sedan gav henne till föreningen. Det var mycket dåliga förhållanden på den gården som hon stod på tillsammans med sin mamma. SHV Ronya fick många fina år i föreningen som fodervärdshäst, men fick till sist somna in pga. hälta som troligtvis kom från en gammal senskada. Hon finns bevarad i allas våra hjärtan. / Anette

SHV Lillåskan 1996-2018

Åskan kom till oss en vårvinter. Hon tog direkt kommandot över de två stora halvblodsvalacker som redan bodde här. Den lilla gula ponnyn bossade sig in och fick genast ordning på de två stora pojkvaskrar som annars mest flängt runt och betett sig allmänt störigt. Med Åskan förändrades allt.

Läs mer

SHV Zele 1987-2018

SHV Zele var en av de första hästarna som kom till föreningen vid åtta års ålder. Då hade han stått instängd sedan han var föl, och troligtvis inte sett någon annan häst sedan han skildes från sin mamma.

Läs mer

SHV Trasan 1994-2017

Du köptes in på en hemsk hästmarknad. Liten, mager och eländig såg du ut med en stor uppsvullen mage full av mask. Så osäker och livrädd för allt.

Läs mer

SHV Valentina - Källarponnyn

SHV Valentina levde under hemska förhållanden. När polis kom till platsen så kunde de knappt tro sina ögon. Genom ett källarfönster tittade en ponny ut.

Läs mer

SHV Lakrits 1991-2020

SHV Lakrits fick många fina år i föreningen som fodervärdshäst, men fick till sist somna in på grund av hög ålder.
Han var ett litet charmtroll och var älskad av alla, och nu får han springa runt på dom evigt gröna ängarna, förhoppningsvis tillsammans med våra andra SHV hästar.

Läs mer

Fler hästar vi minns

SHV Annie
SHV Alex Töll
SHV Alexandra
SHV Amaretto
SHV Amarillo
SHV Annie Way
SHV Anton
SHV Asterix
SHV Athena
SHV Axelina
SHV Bahia Bay
SHV Bakers Tribute
SHV Baloo
SHV Bamse
SHV Bandit
SHV Beatrice
SHV Bellami
SHV Bellman
SHV Bily Joe
SHV Bonita

SHV Bono
SHV Busen
SHV Buster
SHV Bönan
SHV Cardello
SHV Carlomb
SHV Cello
SHV Champis
SHV Chili
SHV Cleopatra
SHV Coco Chanel
SHV Com Eddie
SHV Comant
SHV Cosmic
SHV Cruse
SHV Dame
SHV Debbie
SHV Dockan
SHV Douglas
SHV Duchess
SHV Elona
SHV Emil
SHV Fairtale
SHV Filuren

SHV Fox
SHV Frej
SHV Gangster
SHV Geisha
SHV Gloria
SHV Grace ( den äldre)
SHV Gnut
SHV Grace
SHV Grynet
SHV Grållan
SHV Gösta
SHV Happy
SHV Hilda
SHV Hilding
SHV Hilma
SHV Hjärtat
SHV Hobo
SHV Jasper
SHV Karamell
SHV Kolman
SHV Knubbe
SHV Krabat
SHV Lacoste
SHV Lady (den yngre)
SHV Lady ( den äldre)
SHV Lilla gubben

SHV Lillstrumpan
SHV Lillåskan
SHV Linus
SHV Lipton
SHV Liv
SHV Lotta
SHV Lucifer
SHV Lukas ( den yngre)
SHV Lukas (den äldre)
SHV Lönnholma Rosette
SHV Madame
SHV Madicken
SHV Maggie
SHV Mascot
SHV Maverick
SHV Melissa
SHV Menuette
SHV Mimmi
SHV Mischa
SHV Miss Beauty
SHV Monny
SHV Morgan
SHV Mr Lucky
SHV Mr Smith
SHV Muffins

SHV Mykene
SHV Napoleon
SHV Napoleon 1
SHV Neva
SHV Newton
SHV Pam
SHV Pamp
SHV Peppsi
SHV Plutten
SHV Princess Pharma
SHV Prinsen
SHV Pållen
SHV Rodster
SHV Ronya
SHV Rosina
SHV Rusti
SHV Salomon
SHV Scobydoo
SHV Serio
SHV Siera
SHV Skrållan
SHV Sorello
SHV Souvenir

SHV Stina
SHV Stjärnflicka
SHV Svarten
SHV Sweet Suprise
SHV Tempo
SHV Tessie
SHV Thriton
SHV Timiti
SHV Tjabo
SHV Tjorven
SHV Tootise
SHV Tora
SHV Trasan
SHV Trinity
SHV Trolle
SHV Tronja
SHV Twiggy
SHV Tyra
SHV Valencia
SHV Valentina
SHV Vega
SHV Willy
SHV Yasra
SHV Zele
SHV Zorba
SHV Åke
SHV Åskan