SHV Blue Boy

SHV Blue Boy

SHV Blue boy har debuterat på dressyrbanan!
Varmblod
f. 2008
170 cm

SHV Blue Boy har debuterat på dressyrbanan!

Efter fina träningar hemma hela hösten så kom det upp en passande lokal tävling ca 5 mil hemifrån. Vi tränade programmet så mycket vi kunde, speciellt dom grejer som vi tyckte var lite jobbiga. Dessa var halten och hälsningen, snett igenom i ökad trav för att sen korta upp sig till arbetstrav för att direkt vända upp på medellinjen.

Sista dagarna innan tävlingen bestod av planering in i minsta detalj. Bokning av stallplats, ridhus för lite lättare genom gång kvällen innan, köp av schabrak, putsning av läder, tvätta täcken och filtar, packa sadelskåpet, mäta upp allt foder, klippa manen, se till att rakningen ser bra ut o.s.v.

Väl framme vid Svärdbro Gård så fortsatte förberedelserna med en varm och skön dusch. Schampo och bubblor i mängder! SHV Blue Boy luktade verkligen godis! Hovarna skrubbade både på utsidan och under. Kronränderna insmorda och benen lindade. Manen flätad och svansen borstad.

Så kom äntligen Dagen med stort D! När vi svängde upp till Ökna Skolan där tävlingen skulle hållas börja SHV Blue Boy trampa och tagga till. Jag anmälde att vi var på plats innan det var dags att sadla på och lasta av.

Det är vår tur! Vi rider in på banan som nummer 2. SHV Blue Boy kliver i ridhuset och vi skrittar runt och kollar på det som kan tänkas vara lite otäckt, bla domarbordet och spegeln. Vi rider fram i trav och startsignalen går. Tar ett djupt andetag och ger SHV Blue Boy en lyckoklapp på halsen innan vi vänder rätt upp för att hälsa på domaren. Vändningen gör han superfint lika så halten, men vill såklart inte stå still! Fram i trav och han blir såklart osäker över domarbordet. Han kommer tillslut in i sin avslappnade trav men tappar då sitt eget självförtroende och saktar av men vi fortsätter ändå att rida programmet. Halten mitt i programmet funkar inte alls, men vi håller modet uppe. Den ökade traven snett igenom gör han bra! Lika så vändningen upp för att tacka, dock med några steg i skritt. Vi tackar för oss och är nöjda trots att vi redan vet att vi inte skramlade ihop till en enda godkänd poäng! Vi får ändå komma in på prisutdelningen och ta emot ett tröstpris.

Vi fick väldigt fina lovord av domaren och med den sporren i baken så tränar vi vidare och förbereder oss inför 2019. Vi är extremt tacksamma för alla som finns runt omkring och hjälper oss att nå våra mål!

/ Madelene och SHV Blue Boy