SHV Cavalli

SHV Cavalli

Ras: okänd
f. 2010

Här kommer en sommarhälsning från SHV Cavalli.

Han kom till oss som en liten spinkig, femårig ponny våren 2015. Efter en sommar med bete och tid att lära känna varandra fick vi se vilken fin ponny vi hade att göra med. Han var väldigt osäker i ridningen och förstod inte vad vi menade. Dock älskade han att bli kliad i öronen ? Mycket dressyr och tips från kunniga gjorde att han lärde sig mycket och snabbt.

Efter det började vi med att hoppa då det är vårt stora intresse. Han överhoppade sig en del i början och visste inte riktigt grejen samtidigt som han inte hade styrkan. Därav har vi hoppat mycket låga hinder och även blandat in bommar. Han är en svår ponny att rida samtidigt som han är ”lätt”. Det svåra är att få honom till arbete. Han knäcker gärna av på nacken och släpper bakbenen plus att han är speciellt byggd. Vi hittar fler och fler knappar och mer och mer styrka.

Det är nu under 2019 som vi kunnat höja upp hindren och samtidigt ha styrkan att ha en bra galopp och inte överhoppa sig allt för mycket. Det har gått väldigt bra och han tycker det är så roligt! Vi har varit ute på pay and jumps och några tävlingar. Mest lägre höjder för att bygga självförtroende och få in en rutin.

I sommar har vi varit på bortaplan och tränat för olika tränare. Hindren har legat på 1.20 m och det hoppar han utan problem. Så himla fin häst är han! Nu i höst är tanken att vi ska komma ut och tävla igen på lite högre höjder där han börjar känna sig bekväm även om distansen någon gång skulle råka bli fel.

Så glad att han kom till just oss!

/Isabelle Sjöstedt