SHV Boss

SHV Boss

SHV Boss 
Född: 2009
Ras: Varmblodstravare, 155 cm hög

En liten hälsning från SHV Boss nya lill-fodervärd:

Hej,
här kommer en liten text om mig och min nya bästis SHV Boss.

Boss är en häst från Svenska Hästars Värn. Han är en varmblodstravare på 9 år. En väldigt rolig, snäll och nyfiken häst. Först när vi hade hämtat Boss så ställde vi in honom i en box jämte vår andra häst eftersom att de skulle dela hage. I början kom de väldigt bra överens, men sedan visade det sig att de inte gjorde det så bra. De fick ett par sår, sedan fick Boss flytta till en annan hage precis jämte en annan hage med två andra hästar, där han trivs bra.

Första veckan så gick jag för det mesta ut på promenad med Boss och red lite barbacka för att jag inte hade någon egen sadel än. Sen när jag började rida ordentligare med sadel så kändes han jätte bra!! Traven tyckte jag först var lite jobbig och jag hittade inte takten. En vecka efter så gick jag på lektion med honom i Aneby för tränaren Jenny Karlsson. Hon lärde mig hur jag skulle göra med traven, så nu har jag övat med honom och det går mycket bättre!

I hanteringen är han väldigt rolig, han ser så nyfiken ut och ska alltid vara med o gosa. Retas gillar han också märkte jag först när jag träffade honom, haha. Galoppen har jag provat en gång på träning, det gick bra tills jag ramlade av.

Att lasta Boss går bara bättre och bättre, idag gick han nästan rakt in. Jag trivs jätte bra med Boss och det verkar som att Boss trivs hos mig med. Vi tar ett steg i taget och vi lär oss i vår egen takt.

Tack för att jag får ta hand om honom!
/Signe, 14 år