SHV Brasse

Föd: 2011
Ras: Varmblodsvalack 155 cm

SHV Brasse kom till oss i Sundsvall oktober-17. Vi hade redan hälsat på honom i Vallentuna i september där han stod i väntan på ett varaktigt hem. Kärlek uppstod där och då och vi bestämde oss för att ta oss an denna kille.

SHV Brasse

När Brasse anlände grät både jag och min dotter av glädje. Dom första dagarna var nervösa och oroliga för Brasse som fått nytt hem och vi undrade om vi gjort rätt?! Men otroligt nog kom han snabbt till ro och vi kände oss trygga då han trivdes.

Brasse hann dock bara stå i det nya hemmet i ca. 1 mån då ägarna berättade att han blivit stallets bachelor och att han var för glad i damerna. Eftersom dom gick i flock fick vi söka nytt boende åt Brasse och det var inte lätt.

I samma veva krockade vår dotter och fick en fraktur i ryggen. Men som en blixt från klar himmel fick vi tips om ett stall i närheten av vårt hem så vi tog den direkt. Vi kunde då känna att Brasse i alla fall var tryggad.

Johanna vart bättre och Brasse trivdes som fisken i vattnet . Här har Brasse 7 stallkompisar och en sambo i hagen(Ville) som han bossar över.

Från att gå från vägra lyfta hovar ej blivit riden och varit en nervös häst, har han gått till att longeras med ridutrustning, fått skor på framhovar och blivit vår kelgris. Han är en klok, charmig, busig kille
med stort hjärta .

Den oro vi kände i början är som bortblåst och vi tvivlar inte en sekund längre att vi gjorde rätt. Kärleken han ger oss varje dag är beviset på att vi gett honom ett kärleksfullt hem tillbaka. Nu hoppas vi på många friska år tillsammans och spännande utmaningar i lag med ”vår ” underbara SHV Brasse!

/Anna-Karin och Johanna