SHV Cleo

SHV Cleo

Ras: Varmblodigt sto
f. 2005

SHV Cleo upptäcktes tillsammans med en annan häst av en person som såg att två hästar gick ute dygnet runt utan ligghall i en hage i mellan Sverige. Länsstyrelsen gjorde några besök hos djurägaren men han åtgärdade inte bristerna hästarnas miljö. Djurägaren hotade med att avliva hästarna, men inkom inte med något underlag för hans plan. Därför omhändertogs SHV Cleo och hennes kompis i början av 2019.  

I januari 2019 såg en tjej ett Facebookinlägg från länsstyrelsen som kom att förändra inte bara hennes liv utan även en mycket speciell hästs liv, SHV Cleo. Hon kontaktade oss på SHV och frågade om vi kunde ta över ägandet av hästen men att hon kunde ta hand om den, och så blev det!

Hästen som kom till oss var en tilltufsad, smutsig och apatisk tjej som inte gjorde så mycket väsen av sig. Hon har utvecklats till en oerhört vacker, speciell och bestämd madame som vet vad hon vill och har en gnistra i ögonen som inte är av denna värld.

De första veckorna fick hon bo in sig och fick mängder med omvårdnad, mys och promenader. Hon fick även besöka Evidensia Strömsholm för en totalgenomgång. Tack till Evidensia som stod för kostnaderna (allt utom visa små materiella kostnader).

Vi fick börja om från början med henne med allt från att stå i spolspiltan till att ha utrustning på sig. Allt eftersom hon började visa tillit till oss började vi även tömköra och longera henne och så småningom rida på henne. De första ridturerna på SHV Cleo gick alldeles galant. Även om hon inte är speciellt utbildad så märks det att hon är oerhört snäll och att hon alltid försöker och vill. När hon inte vill märks det också, dock är det inte speciellt ofta. SHV Cleo går idag på långa skogsturer, galopperar längst åkrar, tränar lättare dressyr (och att lyfta på hovarna över bommar) i paddocken samt tömkörs en hel del. Hon spenderar den största tiden av dygnet i hagen med sin bästa vän, Bella. Det kunde inte bli mer rätt än att just hon kom just hit, hälsar fodervärden.