SHV Jenna

SHV Jenna

Varmblod 155 cm
f. 2001

Plötsligt kom det där samtalet…

När jag tog bort mitt fullblod så var det meningen att sluta med hästar, dels få tillbaka tid som saknades, dels skulle vår speciella relation aldrig mer kunna mätas med någon annan häst.

Vid flera tillfällen var jag in på hemsidan för Svenska Hästars Värn – jag vet inte varför – kanske mest av nyfikenhet. Vid varje besök på sidan så fanns hon där, vackra Jenna med ögon som verkligen kallade på mig. Naturligtvis skulle jag aldrig godkännas som hennes fodervärd med mina brister i både kunskap och ridning, men jag skickade iväg ett intresse som jag sen glömde bort.

Från mitt första möte med Jenna var jag såld, jag hade ju inget att förlora på att komma för provridning och hon tittade med samma längtande blick som jag sett henne på bild. Jag var så nervös, känslan med henne var så direkt men jag ville inte verka för ivrig och besöken blev flera gånger till med både fix & trix och ridning.

Hennes välkomnande vid dagen D var mindre lyckad, utbuad i hagen och i trygga boxen fick hon en granne sur som citron mot henne, helst hade jag velat stanna hos henne första natten för att hon skulle få känna sig älskad och saknad! Men jag vet, det är en häst…

Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig av en häst som farit illa, nu fanns inte det där försiktiga närmandet eller långa vägen för tillit jag trodde jag skulle försöka få förtjäna. Att Jenna har ett bagage finns inte att se mer än att hon söker nån att göra sitt yttersta för. Hon höjer alltid blicken när mina steg kommer, inga problem att få in henne ur hagen – tvärtom!

Känslan av att lägga ner hästar försvann totalt efter mitt första möte med henne, kanske skulle det varit det med vilken annan häst som helst men med Jenna föddes det där extra. Jag ska med henne som min sista häst få en fantastisk resa, idag tar vi timslånga skogsritter och ibland för hennes skull nåt pass på banan. Vi testar oss fram med galoppen som finns men inte riktigt orkas med, några lägre hinder för spänningen och det får ta tid, allt får ske i sin takt. Jennas tävlingstrav ger jag henne när det känns rätt, hon är ju faktiskt en framavlad travare. Oj vad kul och vips har jag en så lycklig häst!

SHV gav mig ett stort ansvar och förtroende genom Jenna och absolut är det en ära för mig att få leda och älska henne framåt.

/Linda Eriksson