SHV Sprint

SHV Sprint

Varmblodsvalack 155 cm
född: 2005

Världens snällaste mest inkännande häst, han speglar sin människa och vinner du hans hjärta är han din bäste vän livet ut.

Tyvärr behöver vi leta nytt hem till SHV Sprint då hans nuvarande fodervärd inte har möjlighet att ha honom kvar.

SHV Sprint är en varmblodsvalack på 155cm, född 2005.

Han älskar att tömköras och är där väldigt lyhörd.

I ridningen blir han stark och lämpar sig inte som nybörjarhäst, han är aldrig dum med mening men kan göra ett par bocksprång i galoppen av glädje. (Galoppen är han inte så stark i ännu, som alla varmblod behöver han träna) dock kan han galoppera. Han kan även gå i form och gör alltid sitt yttersta. Han ÄLSKAR att fara omkring i skogen.

SHV Sprint har återkommande problem med sitt ena ben där han har recidiv mugg, denna hålls i schack men man måste se över det ett par ggr/vecka.

Han har även gått med långvarig strålröta i alla hovar, men som nu efter ett år läkt ut, dock är han väldigt känslig, så noggrann hovvård är viktigt. Han är nu barfota och verkas var 4:e vecka. Hans hovar har blivit så mycket bättre när strålen får cirkulation. Pga. problemen med mugg och hovar har han inte varit igång så mycket. Nu pågår dock en igångsättning.

Han är snäll mot alla hästar och är här en riktig ledare.

Nu vill vi hitta ett livslångt hem till denna speciella herre. Han vill ha ett hem med mycket aktivering, stora hagar och mycket kärlek.

Vid intresse kontakta Anette Vilhelmsson 076-100 94 34. Står i Kalmar län.

anette.vilhelmsson@shv.org