SHV Roxetta

SHV Roxetta

Varmblodssto 11 år, 155cm

Hon har under dessa månader ändrat mycket på sin inställning. Hon kommer nyfiket fram till oss i hagen även med en viss försiktighet. Hon börja uppskatta att bli ompysslad och kliad. 

SHV Roxetta kom innan nyår 2020 till föreningen. Hon visade då tydliga tecken på att hon ville bli lämnad ifred genom att ställa sig med huvudet mot väggen, lägga öronen bakåt och markera med ett bakben och har därför sakta fått landa på räddningsstallet.  Hon hade innan omhändertagandet gått monté och var i hög kondition.  

Hon är genomgången av veterinär, tandläkare och equiterapeut och är nu under igångssättning. Hon går fram i skog och mark med raska steg med öronen framåt. Hon är i dagsläget riden i skritt och trav i naturen och i ridhus. Hon är en känslig häst i ridningen och reagerar snabbt på hjälper. I dagsläget går hon i travform och jobbas på att gå i ett lugnt balanserat ridtempo.

Roxetta behöver massa kärlek trygghet tid och omtanke för att landa på ett nytt ställe med nya människor. Hon är en oerhört snäll häst och har de snällaste ögonen man kan hitta. Hon är låg i rang i hagen och bör gå med hästar som inte är för tuffa mot henne då hon inte tar för sig utan istället går undan.

Vill du ge Roxetta den tid och kärlek så du vinner hennes hjärta kommer du få en vän för livet!

Kontakta Carina Nordell för mer information carina.shv@gmail.com