SHV Lovis

SHV Lovis

Varmblodssto född 2002
155 cm

SHV LovisSHV Lovis söker ett nytt varaktigt hem. Fodervärden berättar:

SHV Lovis är inte ”stoig”. Enda gången som hon är sur är när man drar åt sadelgjorden. Hon är mycket social och nyfiken och är den som alltid kommer fram i hagen och hälsar. ”Hej, vad kul att du kommer!”
Hon är mån om flocken och gnäggar oavbrutet så snart som en kompis har lämnat hagen, men den allra bästa vännen är nog i alla fall Galliano, mitt halvblod. De är så kära i varandra. Vår flock består av 3 hästar och hon befinner sig i mitten i rang.

Hon är lite osäker om hon rids ut själv, men hon hittar inte på något dumt. Hon är väldigt vaksam och vaken och blir hon rädd så står hon bara stilla och hjärtat bankar. Det är bara att kliva av och leda förbi ”faran”.
Hjärtat bankar när man går förbi andra hästar, men det har gått bättre och bättre genom åren och nu vill hon stanna och hälsa över staketet, det är ju spännande också.

Hon hade ingen galopp när hon kom, men nu galopperar hon hellre än travar. Hon var lite rädd om bakhovarna tidigare, men nu går det hur bra som helst när hovslagaren kommer. Hon är väldigt rädd om sina öron, så den som lyckas få in insektsmedel i dem borde få medalj😊.

SHV Lovis tycker inte att man ska ha täcke på sig för då kan man säkert fastna. Finns ingen som tar sönder så mycket täcken som hon, men hon står så stilla när man sätter på dem. Hon har en päls som sälskinn, så vacker men också känslig för knott och hon fryser lätt.

SHV Lovis är lätt att hantera, men väldigt sällskaplig så hon gnäggar gärna på sina kompisar.

Hon är inte lättlastad – vi har aldrig heller behövt bråka med henne särskilt ofta eftersom vi aldrig åker iväg med hästarna. I somras fick vi dock rida till betet, men det gjorde ju inget.

Hon älskar mat😊och vi älskar SHV Lovis.

Vid intresse kontakta Anna Nordlöf 070-384 74 35. Står i Jönköping län.

anna.nordlof@shv.org

SHV Lovis