SHV Stella Light

SHV Stella Light

New Forest sto

Fux, 139 cm

Född 1996

 

Hon är världens sötaste ponny och väldigt lätt älska. Hon är en riktigt arbetsmyra och älskar när hon får komma ut på uteritter.

 

Hon behöver en rutinerad ryttare som är lugn, har tålamod, inte är rädd och som är bra på att läsa av hästar. Hon är fortfarande lite speciell i hanteringen men ju mer man lär känna henne desto mer kan hon lita på en. Men när utrustningen väl är på och man sitter på ryggen är hon världens snällaste. Hon älskar barn, när barn rider henne springer hon med öronen framåt och är jätteförsiktig. Hon är en riktig läromästare men man måste hitta rätt ryttare för att få ut så mycket av henne som möjligt.

 

Hon har lagt sin hoppkarriär på hyllan, nu är det mest dressyr, uteritter som gäller. Hon har bra grunder i dressyr såsom galoppombyten osv. De är inga problem med hoppningen hon älskar att hoppa, men nuvarande fodervärd har val att spara henne i hoppningen då hon kommit upp lite i åldern. Men hon klarar av lite lättare markarbete och små hinder. Man ser verkligen att hon älskar att arbeta de är som att hon aldrig blir trött. Hon är i väldigt bra skick för sin ålder, när man sitter på ryggen känns de som en unghäst där energin aldrig tar slut.

 

Hon har aldrig vart sjuk hos nuvarande fodervärd, det enda som har inträffat är en hovböld, men de löste sig galant. Hon är lite gallig i bakbenen men det har hon alltid varit och de är ingenting som stör. Benen kan bli lite större om hon vilar länge.

 

Hon står nu på box och i en stor hage med skog, hon älskar att stå i skogen. Hon är väldigt bra att ha i hagen, hon står idag med ett föl och agerar mamma åt henne. Hon är aldrig dum mot någon häst och blir de bråk i hagen går hon undan. Hon älskar mat som alla andra ponnyer.

 

Vi vill att hon hamnar i ett bra hem där hon trivs med folk som har tålamod och förstår henne. Hon är i god kondition och väldigt välmusklad och riden. Och ställer upp i alla lägen.

 

Hon stå i Norrland. Ca 12 mil från Skellefteå.

 

Vid intresse kontakta Carina Nordell

KONTAKT

Carina Nordell

Tel: 0767 79 77 49

E-mai: info@shv.org

www.shv.org

OM SHV

Plusgiro: 900441 - 7

Bankgiro: 900 - 4417

Swish nr: 900 44 17

Org.nr: 872800 - 5151

 

© Copyright 2017 Svenska Hästars Värn. Allt material på denna webbplats är upphovsrättsskyddat enligt lag. Ansvarig utgivare: Felicia Airosto.