Föreningen

Svenska Hästars Värn

Svenska Hästars Värn (SHV) startade 1993 efter att två unga kvinnor hittat några vanvårdade hästar. Fortfarande finns många hästar som far illa i Sverige. Hästar som tvingas gå ute på vintern utan tillgång till foder, vatten eller vindskydd. Vi får bevittna extremt magra hästar, hästar med mycket långa hovar och de som varit instängda i flera år.

 

Vi är en rikstäckande djurskyddsförening och vårt viktigaste uppdrag är att bedriva vårt räddningscenter där vanvårdade hästar kan få omsorg och sedan få nya trygga hem. SHVs viktiga uppgift är att överta ägandet av vanvårdade hästar från myndigheter, rehabilitera dem fysiskt och psykiskt och placera dem i noga utvalda och kontrollerade hem. Under rehabiliteringen står SHV för alla kostnader. Alla våra hästar ägs av Svenska Hästars Värn resten av livet – en kvalitets- och trygghetsstämpel för hästarnas väl och ve. Vi samarbetar även med organisationer för att förbättra hästhälsan och vi hjälper många hästägare i svåra situationer.

 

Svenska Hästars Värn har mer än 20 års erfarenhet av att ta hand om övergivna, vanvårdade och utsatta hästar – ett arbete som kräver både resurser och kunskap. För närvarande äger föreningen drygt 100 hästar.

 

Räddningsverksamheten är helt beroende av stöd och vi finansieras genom medlemskap och gåvor. All insamling går oavkortat till räddningsverksamheten. Vårt arbete administreras av våra engagerade styrelsemedlemmar, som alla arbetar ideellt i verksamheten. Vi har även aktiva medlemmar som hjälper oss med våra uppdrag.

STÖD OSS

Klicka på länken för att se vilka olika sätt du kan stödja oss och hjälpa hästar i nöd!

Carina träffar Vinnie på ett event.

KONTAKT

Maria Andersson

Tel: 070-395 00 04

E-mai: info@shv.org

www.shv.org

OM SHV

Plusgiro: 900441 - 7

Bankgiro: 900 - 4417

Swish nr: 900 44 17

Org.nr: 872800 - 5151

 

© Copyright 2017 Svenska Hästars Värn. Allt material på denna webbplats är upphovsrättsskyddat enligt lag. Ansvarig utgivare: Anette Vilhelmsson.